info@kitchen-cn.com +86-571-56976336
Ketinggian Kabinet Dapur

Ketinggian Kabinet Dapur

Mar 07, 2019

Ketinggian Kabinet Dapur

Ketinggian meja ditetapkan mengikut ketinggian badan. Ketinggian kabinet dapur sesuai untuk ketinggian dapur yang paling sering digunakan. Ketinggian kiraan meja adalah 80-85 cm; jarak antara meja dan bahagian bawah kabinet dapur adalah kira-kira 50-60 cm; dan ketinggian meja dengan dapur dua mata tidak lebih dari 60 cm.

Countertop dapur harus direka bentuk untuk ketinggian yang berbeza bergantung pada kawasan kerja. Adalah lebih baik untuk mempunyai beberapa jadual lebih rendah. Jika anda ingin melakukan mi, konsol yang sering digunakan untuk membuat mi boleh mengurangkan ketinggian sebanyak 10 cm. Walau bagaimanapun, dalam reka bentuk kabinet dapur   tidak boleh berulang-ulang mengejar perubahan yang tinggi dan rendah, terutamanya di dapur kecil, terlalu banyak perubahan akan mempengaruhi estetik keseluruhan.

Secara umumnya, ketinggian meja dapur kabinet dapur   sepatutnya sama, yang akan menjadikan dapur kelihatan cantik dan murah hati. Walau bagaimanapun, jika ketinggian meja adalah sesuai dan memasak terlalu rendah, kaunter dapur boleh didasarkan pada meja. Kawasan kerja yang berbeza direka untuk ketinggian yang berbeza. Di meja countertop yang tinggi dan rendah, ketinggian bahagian pemotongan, meja dapur memasak atau sinki berbeza, dan kabinet dapur   kos akan meningkat dengan sewajarnya, tetapi terdapat undulasi yang tinggi dan rendah, penampilan akan berubah, dan kelihatan lebih cantik. Walau bagaimanapun, di dapur yang sangat kecil, perubahan yang berlebihan boleh menjejaskan estetika keseluruhan reka bentuk dapur. Oleh itu, reka bentuk kabinet dapur dapur tidak boleh terlalu tinggi dan rendah, dan harus berdasarkan tata letak keseluruhan dan keselesaan peribadi.

Pengiraan saiz kabinet dapur   tidak sama mengikut keadaan individu individu. Kabinet dapur yang sangat sesuai boleh dibuka dengan tangan, dan kabinet dapur tidak langsung bersentuhan dengan tanah. Dalam kes sauh di bawah, ketinggian dek juga ditambah pada ketinggian kotak anchor. Kini lebih kerap ialah 80cm, 75cm, 65cm, di mana 80cm adalah ketinggian meja dapur kabinet kebangsaan . Secara mendalam, 60 cm lebih disukai.

Apabila mereka bentuk ketinggian kabinet dapur , kita perlu mempertimbangkan banyak faktor reka bentuk. Ketinggian kabinet dapur dapur yang disebutkan di sini termasuk ketinggian kabinet dapur dapur   dan ketinggian maksimum kabinet dapur . Apabila mereka merancang ketinggian dua aspek ini, kita perlu menggabungkan ketinggian orang yang memasak di rumah. Secara umumnya, ketinggian kabinet dapur dapur   sepatutnya menjadi ketinggian bahagian bawah lembangan ketika suri rumah berdiri. Sekiranya terlalu tinggi, ia akan membuatkan orang berasa letih. Sekiranya terlalu rendah, ia akan membuatkan orang berasa sakit belakang asid.

Meja kerja terbahagi kepada gred tinggi dan rendah. Secara umumnya, saiz yang tinggi adalah antara 890-9l0mm, yang merupakan saiz yang biasa digunakan di negara-negara Barat; saiz meja kerja yang rendah adalah 810-840mm, yang biasa digunakan di Wilayah Pentadbiran Khas Hong Kong. Saiz meja; pada masa ini, sesetengah kabinet dapur dapur boleh menyesuaikan kaki untuk membuat jadual mencapai ketinggian yang sesuai.

Tel: + 86-571-56976336

Telefon: + 86-13655718033

E-mel: info@kitchen-cn.com

Orang hubungan: Sum Landy

TAMBAH: Bilik 538, Unit C, Pusat Jewel No 16 Kangyuan Road, Hangzhou, China. 310015